Kinderopvang ienie mienie
 

Hoe werken wij?

Thema's:

We werken bij kinderopvang ienie mienie met VVE programma's en hebben elke 6 weken een nieuw thema. Het werken met thema's vinden we erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind.

Tijdens elk thema komen er bijpassende activiteiten aan bod, leren de kinderen nieuwe woorden, lezen we boekjes en hebben we veel plezier.

Werkwijze:

We vinden het erg belangrijk dat elk kindje zich veilig en vertrouwd voelt en zich heerlijk kan vermaken terwijl papa en mama werken. Bij kinderopvang ienie mienie wordt veel gespeeld. Spelen is belangrijk en spelenderwijs leren kinderen erg veel. Merken we dat een kind toe is aan meer uitdaging, dan bieden we dit aan. We benaderen kinderen positief en stimuleren ze in zijn of haar ontwikkeling.

We werken met dagritmekaarten en een vaste dagindeling. Dit is duidelijk voor de kinderen en dit bied rust. Aan de dagritmekaarten zitten 2 liedjes gekoppeld, een versje en kleuren. 

We werken met een communicatie schrift voor kinderen tot 2 jaar. Hierin kunnen zowel ouders als wij van Kinderopvang ienie mienie een overdracht doen. Hierin schrijf je belangrijke nieuwtjes en schrijven we een leuk verhaaltje over die dag..

Zo krijgen kinderen ook een leuk aandenken voor later.

Verder voldoet mijn huis aan alle eisen om kinderen veilig op te vangen (denk hierbij aan traphekjes, brandveiligheid en dergelijke). Dit wordt jaarlijks door de GGD gecontroleerd. 

 

Huisdieren:

We hebben 2 kleine hondjes bij kinderopvang ienie mienie. 

Ze zijn niet aanwezig in de speelruimte.

 

 

 

 

baby.jpg