Kinderopvang ienie mienie
 

Hoe werken wij?

Thema's:

We werken binnen kinderopvang ienie mienie met VVE thema's. We stimuleren de kinderen om de verschillende ontwikkelingsgebieden te ontwikkelen/uit te breiden. Zo wordt er ook geobserveerd om te zien hoe ze zich ontwikkelen en wat ik ze extra kan aanbieden om ze meer te stimuleren. We bieden onder andere het volgende aan:

De woordenschat door voor te lezen, bezoeken een bibliotheek, werken met een thema hoek, gebruiken woordkaarten, hebben o.a. liedjes voor het opruimen, tijdens het eten en drinken en diverse liedjes bijpassend aan het thema.

We stimuleren de fijne motoriek door te tekenen en te spelen met kleine materialen.

De grove motoriek door te dansen, buiten te spelen en te bouwen.

Tijdens elk thema komen er bijpassende activiteiten aan bod, leren de kinderen nieuwe woorden, lezen we boekjes en hebben we veel plezier.

Werkwijze:

We vinden het erg belangrijk dat elk kindje zich veilig en vertrouwd voelt en zich heerlijk kan vermaken terwijl papa en mama werken. Bij kinderopvang ienie mienie wordt veel gespeeld. Spelen is belangrijk en spelenderwijs leren kinderen erg veel. Merken we dat een kind toe is aan meer uitdaging, dan bieden we dit aan. We benaderen kinderen positief en stimuleren ze in zijn of haar ontwikkeling.

We werken met dagritmekaarten en een vaste dagindeling. Dit is duidelijk voor de kinderen en dit bied rust. Aan de dagritmekaarten zitten 2 liedjes gekoppeld, een versje en een oefening met kleuren. 

We werken met een communicatie schrift voor kinderen tot 2 jaar. Hierin kunnen zowel ouders als wij van Kinderopvang ienie mienie een overdracht doen. Hierin schrijf je belangrijke nieuwtjes en schrijven we een leuk verhaaltje over die dag..

Zo krijgen kinderen ook een leuk aandenken voor later.

 

baby.jpg