Kinderopvang ienie mienie
 

Werken met thema's

We vinden het bij Kinderopvang ienie mienie erg belangrijk om met thema's te werken. Elk thema duurt ongeveer 6 weken. Soms spelen we even thema loos of hebben we een mini thema.

Binnen elk thema komen alle ontwikkelingsgebieden aan bod. We maken het thema zo levendig mogelijk. Bijpassende boeken, liedjes, uitjes, knutsels en speelmaterialen. We hebben een thema hoekje en ook knuffel ienie mienie doet veelvuldig mee.

Spelenderwijs leren de kinderen een hele hoop. We hebben bij elk thema woordkaarten die regelmatig herhaald worden. Naast woordkaarten wordt er veel gezongen en zo wordt de taal optimaal gestimuleerd en de woordenschat uitgebreid.

Ienie mienie is onze handpop die voor kinderen fungeert als extra speelvriendje/ vertrouwensmaatje. Ienie mienie bied naast het samenspelen ook troost. Handpop ienie mienie doet ook mee aan onze dagelijkse tafelrituelen. De kinderen vinden dit erg leuk!

 

 

 

Thema op dit moment:

Thema winter peuters

Wij starten het nieuwe jaar met het thema "ienie mienie en Jules in de winter."

In de winter valt er van alles te beleven. Regen, wind, kou en sneeuw. Je weet nooit wat het weer doet. ❄️☃️
De natuur is ook in de winter erg mooi en er valt genoeg te zien en te ontdekken. Hoe ziet bijvoorbeeld het bos er uit in de winter?

Buiten spelen is gezond, maar kleed je wel goed aan.🧣
Wij gaan tijdens dit thema aan de slag met kou en sneeuw; we ontdekken het verschil tussen warm en koud, knutselen mooie mutsen en sjaals, maar ontdekken ook wat over gezond en ziek zijn. 🤧🤒