Kinderopvang ienie mienie
 

Werken met thema's

We vinden het bij Kinderopvang ienie mienie erg belangrijk om met thema's te werken. Elk thema duurt ongeveer 6 weken. Soms spelen we even thema loos of hebben we een mini thema.

Binnen elk thema komen alle ontwikkelingsgebieden aan bod. We maken het thema zo levendig mogelijk. Bijpassende boeken, liedjes, uitjes, knutsels en speelmaterialen. We hebben een thema hoekje en ook knuffel ienie mienie doet veelvuldig mee.

Spelenderwijs leren de kinderen een hele hoop. We hebben bij elk thema woordkaarten die regelmatig herhaald worden. Naast woordkaarten wordt er veel gezongen en zo wordt de taal optimaal gestimuleerd en de woordenschat uitgebreid.

Ienie mienie is onze handpop die voor kinderen fungeert als extra speelvriendje/ vertrouwensmaatje. Ienie mienie bied naast het samenspelen ook troost. Handpop ienie mienie doet ook mee aan onze dagelijkse tafelrituelen. De kinderen vinden dit erg leuk!

 

 

 

Thema op dit moment:

Wij gaan vanaf 3 januari starten met het thema " Brrrrr, het is winter"

De winter is begonnen en brrr, wat is het koud!

Welke kleding trekken we aan als we buiten gaan spelen? We knutselen een mooie wintermuts.

Wat is koud? We voelen hoe koud ijs 🧊 is en leren de dieren op de noord en zuidpool kennen. We benoemen de dieren en stimuleren zo spelenderwijs de taalontwikkeling. Ook knutselen we enkele dieren die leven op de noord en zuidpool.

ienie mienie heeft zin om met Bobbi in de sneeuw te spelen. Maar dan moet er wel sneeuw liggen. Samen met Bobbi bedenkt ienie mienie welke winter dingen we kunnen doen als er geen sneeuw ligt. Er zijn zoveel leuke dingen die we kunnen doen in de winter... 

Kunnen de vogels voor zichzelf zorgen in de winter en hoe kunnen we hen helpen?

Genoeg avonturen te beleven de komende weken ❄️ ☃️