Kinderopvang ienie mienie
 

Werken met thema's

We vinden het bij Kinderopvang ienie mienie erg belangrijk om met thema's te werken. Elk thema duurt ongeveer 6 weken. Soms spelen we even thema loos of hebben we een mini thema.

Binnen elk thema komen alle ontwikkelingsgebieden aan bod. We maken het thema zo levendig mogelijk. Bijpassende boeken, liedjes, uitjes, knutsels en ook wordt ons krijtbord gebruikt dmv een leuke tekening. We hebben een thema hoekje en ook knuffel ienie mienie doet veelvuldig mee.

Spelenderwijs leren de kinderen een hele hoop. Ook hebben we bij elk thema woordkaarten die regelmatig herhaald worden. Naast woordkaarten wordt er veel gezongen en zo wordt de taal optimaal gestimuleerd en de woordenschat uitgebreid.

Ienie mienie is onze handpop die voor kinderen fungeert als extra speelvriendje/ vertrouwensmaatje. Ienie mienie bied naast het samenspelen ook troost. Handpop ienie mienie doet ook mee aan onze dagelijkse tafelrituelen. De kinderen vinden dit erg leuk!

 

 

 

zomer.jpg

We werken op dit moment aan het thema zomer.

Met allemaal leuke activiteiten die aansluiten op de jonge groep die we momenteel hebben. We hebben het keukentje omgebouwd tot ijssalon en hebben bijpassende boeken, puzzels en speelgoed die aansluiten op het thema.

We knoeien en spetteren met mooi weer buiten in de tuin met de watertafel, waterbak en de waterbaan. We spelen ook in op het spel van de kinderen. Ze spelen met de pop en het is warm buiten. Dan is het erg leuk om te vragen of ze de pop in bad willen doen. Ze spelen samen en leren samen werken door de pop samen te wassen. Er komt een leuk gesprek en ze knoeien lekker met koud water met een beetje sop. Superleuk!

We hebben enkele leuke knutsels, maar we zijn vooral veel buiten.

Fietsen, van de glijbaan, spelen aan de zandtafel en met het buitenkeukentje. Ook vinden ze de krijtborden erg leuk.