Kinderopvang ienie mienie
 

WERKEN MET THEMA'S

We vinden het bij Kinderopvang ienie mienie erg belangrijk om met thema's te werken. Elk thema duurt ongeveer 6 weken. Soms spelen we even thema loos of hebben we een mini thema.

Binnen elk thema komen alle ontwikkelingsgebieden aan bod. We maken het thema zo levendig mogelijk. Bijpassende boeken, liedjes, uitjes, knutsels en ook wordt ons krijtbord gebruikt dmv een leuke tekening. We hebben een thema hoekje en ook knuffel ienie mienie doet veelvuldig mee.

Spelenderwijs leren de kinderen een hele hoop. Ook hebben we bij elk thema woordkaarten die regelmatig herhaald worden. Naast woordkaarten wordt er veel gezongen en zo wordt de taal optimaal gestimuleerd en de woordenschat uitgebreid.

Ienie mienie is onze handpop die voor kinderen fungeert als extra speelvriendje/ vertrouwensmaatje. Ienie mienie bied naast het samenspelen ook troost. Handpop ienie mienie doet ook mee aan onze dagelijkse tafelrituelen. De kinderen vinden dit erg leuk!

 

 

 

20202.jpg

We zijn maandag 10 februari gestart met ons nieuwe thema.

Spelenderwijs leren de kinderen de kleuren en de vormen ontdekken. we hebben leuke activititeiten voor de baby's en de peuters.

Er staat allerlei leuk uitdagend speelgoed klaar en we hebben zelfs een leuke ballentent met diverse kleuren ballen.  We wandelen de natuur in op zoek naar kleuren, we hebben allerlei leuke knutselopdrachten bedacht en voor de kleinsten hebben we leuke baby activiteiten: een spiegel activiteit, sensomotoriekballen en een activiteit met ballonnen.

Ook komt Valentijn en carnaval tijdens dit thema voorbij. We maken iets moois en lekkers voor de papa's en mama's en we vieren carnaval. De kinderen mogen verkleed komen met carnaval en kunnen dan gezellig schminken en dansen.

Spelenderwijs leren de kinderen weer nieuwe dingen op diverse ontwikkelingsgebieden.

We maken er een gezellig, kleurrijk thema van vol met heel veel plezier!