Kinderopvang ienie mienie
 

Werken met thema's

We vinden het bij Kinderopvang ienie mienie erg belangrijk om met thema's te werken. Elk thema duurt ongeveer 6 weken. Soms spelen we even thema loos of hebben we een mini thema.

Binnen elk thema komen alle ontwikkelingsgebieden aan bod. We maken het thema zo levendig mogelijk. Bijpassende boeken, liedjes, uitjes, knutsels en speelmaterialen. We hebben een thema hoekje en ook knuffel ienie mienie doet veelvuldig mee.

Spelenderwijs leren de kinderen een hele hoop. We hebben bij elk thema woordkaarten die regelmatig herhaald worden. Naast woordkaarten wordt er veel gezongen en zo wordt de taal optimaal gestimuleerd en de woordenschat uitgebreid.

Ienie mienie is onze handpop die voor kinderen fungeert als extra speelvriendje/ vertrouwensmaatje. Ienie mienie bied naast het samenspelen ook troost. Handpop ienie mienie doet ook mee aan onze dagelijkse tafelrituelen. De kinderen vinden dit erg leuk!

 

 

 

Thema op dit moment

IMG_2323.jpeg

Thema circus 🎪🤹🏻‍♀️🤡

Spelenderwijs ontdekken en ervaren tijdens ons circus thema.

Er kan heerlijk gespeeld worden in de speelhoek met de circus tent, bij de thema tafel en met bijpassende materialen die aansluiten op het thema van deze periode.

We gaan peutergym doen en gaan als acrobaten door het parcours.

We hebben wat activiteiten die uitdaging bieden voor de wat oudere kindjes en er is altijd ruimte om te knutselen.