Kinderopvang ienie mienie
 
kindercoaching buiten

Kindercoach

Naast 3 dagen kinderopvang bied ik vanaf juni 2024 kindercoaching aan op woensdag.

Met mijn 12 jaar ervaring in de kinderopvang en privé ervaringen mbt hulpvragen zie ik veel vraag naar ondersteuning bij hulpvragen van kinderen.

Heb jij een kind dat onzeker is, last heeft van faalangst, weinig zelfvertrouwen, last heeft van scheiding of verlies? Ik help graag!

Als kindercoach maak ik veel gebruik van de buitenlucht, want buiten voel je je ongedwongen en vrij. 

Wanneer je even een stukje gaat lopen samen, gaat de spanning eraf en is de sfeer ongedwongen. Je verhaal vertellen tijdens een wandeling of activiteit buiten is soms juist heel fijn, omdat je dat niet face tot face hoeft te doen. Zo voelt het voor een kind natuurlijker om erover te praten.

Ook tijdens de regen kunnen we gewoon naar buiten, want hoe lekker is het om in de regenplassen te stampen als je de behoefte hebt om je even lekker te laten gaan?

Zijn we dan altijd buiten tijdens de coaching?Nee, want naast buiten coaching bied ik ook sensorische sessies waarbij we met sensorische materialen kunnen ontprikkelen, gevoelens van onrust kunnen verminderen, zintuigen kunnen kalmeren en het kind weer te kunnen reguleren.

Hulpvraag?

Eerst eens kennismaken is natuurlijk heel belangrijk. Daarom starten we met een intakegesprek.Zo kunnen we samen kijken hoe we de sessies gaan invullen en wat ik hierin kan betekenen.

Elk kind en situatie is anders, ieder kind is uniek.

Wat doe ik als kindercoach?

Ik werk creatief en spelenderwijs met uw kind op een laagdrempelige manier. We zoeken naar oplossingen in het kind.

Daarbij bied ik inzicht in het effect van het eigen gedrag en lichaamstaal op zichzelf en hun omgeving.

Ontwikkel ik de zelfontwikkeling van het kind. Help ik het kind om zijn of haar mogelijkheden en kwaliteiten te ontdekken. Ontdekken we samen zijn of haar talenten en uiteindelijk kunnen ze dan vol handvaten en zelfvertrouwen zelf verder. 

Kosten

De intake op locatie a 60 minuten kost €62,50

Een losse sessie van 60 minuten kost €62,50

Coaching door een kinder- en jongerencoach wordt (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraars. Heeft u een aanvullende verzekering dan kan het zijn dat hiervoor bij uw verzekeraar wel mogelijkheden zijn. Neem hiervoor even contact op met uw zorgverzekeraar. Kosten voor coaching kunnen worden opgegeven bij de jaarlijkse aangifte van de inkomstenbelasting bij de Belastingdienst.

 

Wil je meer info?

Of een afspraak plannen?

Dan kun je contact opnemen via:

natuurlijkkindercoaching@ienie-mienie.nl 

Voor een intake gesprek dient u een intakeformulier in te vullen. Deze krijgt u via de mail toegestuurd.

De intake vind plaats op de kinderopvang locatie of bij jullie thuis.

De coachingsessies vinden veelal buiten plaats op een afgesproken locatie in de buurt.

Bij extreem slecht weer, vinden de sessies plaats op de kinderopvang locatie.